De pe blogspot direct pe domeniu propriu!

Bună draga mea!

În urmă cu un an am decis am o casă nouă pentru blogul meu, din dorinţa de a avansa şi de a duce această pasiune la un alt nivel. Fără gândesc prea mult, am decis fac acest pas şi norocul meu a fost am avut un ajutor important, care m-a ajutatatât cu mutarea, cât şi cu numele, cu site-ul de unde am cumpărat domeniul şi cu alte lucruri care ţin de aranjarea blogului, de alegerea temei şi multe alte lucruri extrem de utile, ce nu necesitau amânare. Mulţumesc, Cosmin! 🙂

Nu voi intra în detalii tehnice, pentru nu pricep, nu sunt punctul meu forte deloc, ci voi încerca îţi explic în câteva cuvinte experienţa pe care am avut-o eu cu privire la acesasta decizie, una foarte importantă de altfel! Este foarte important, pentru pe lângă faptul totul este mai profesional, sunt şi costuri la care trebuie te gândeştidacă merită sau nu investeşti în asta, dacă îţi permiţi faci asta şi te întrebi de ce vrei ai un domeniu, pentru Toată lumea are, eu de ce nu am?!” nu prea funcţionează. Fiecare blog are statisticile sale, are alte cheluieli decât ai tu şi chiar poate avea şi beneficii financiare, ceea ce deja vorbim de un alt nivel la care este colega ta este în acest moment. Colega ta, bloggeriţa pecare o urmăreşti cu ardoare, care are şi ea un domeniu. Aşadar, iaţi o cafea, un ceai, o apă plată cu lămâie, nişte biscuiţi şihai povestim!

blog-wordle-11

 • În primul rând, trebuie te gândeşti la un nume pentru blogul tău – eu personal îţi recomand alegi numele tău, pentru este profi şi mai uşor de reţinut, atât pentru tine, cât şi pentru cititori şi colaboratori.
 • În al doilea rând, cred este important te gândeşti la extensia pe care blogul tău o va avea. Extensia este acel “.rosau.com“, care apare după numele blogului pe care l-ai ales deja. Dacă scrii în română, îţi recomand nu te complici şi alegi “.ro”, dar în final decizia îţi aparţine.
 • Urmează cauţi dacă numele la care teai decis fie disponibil, nu fie cumpărat de altcineva. Eu am cumpărat domeniul de la cei de la RedHost şi am verificat dacăloredanamanciu.ro” este disponibil aici: http://www.rotld.ro/ şi am plătit factura primită pe mail cu cardulDa, m-am gândit îmi voi schimba numele după căsătorie, însă m-am interesat şi pot modifica numele dacă îmi doresc. Dar nu cred o voi face!
 • Apoi trebuie te gândeşti unde vei avea hostinguladică cine îţi va ţine blogul, pentru trebuie existe o firmă care te ajute cu asta. Poţi achiziţiona un pachet – domeniu + hosting, însă trebuie te informezi puţin mai mult până iei decizia finală. întrebi pe cei care au ales o anume firmă care poate are o oferta bună: care este relaţia cu ei, cât de repede răspund cererilor şi cât de repede te ajută de fapt. De obicei, o firmă de hosting, din ce ştiu eu, nu este obligată te ajute muţi blogul,  muţi conţinutul pe care îl ai pe Blogspot sau WordPress pe domeniu, dar merită pui o întrebare.
 • Odată ce te hotărăşti la aceste aspecte, urmează efectuezi plata pentru domeniu şi host. Eu am plătit puţin peste 200 de lei. Nu trebuie te panichezi, pentru banii ăştia îi achiţi o dată: atunci când cumperi domeniul. În rest, îţi rămâne achiţi în fiecare an hostingul, care are preţuri diferite, în funcţie de spaţiul pe care ţi-l oferă şi de serviciile pe care le doreşti de la ei. Toată mutarea şi plata acestora a durat o zi, aşa totul a decurs foarte bine.
 • Urmează îţi faci un cont pe WordPress – este o platformă pe care ţi-o recomand în detrimetrul Blogspot-ului. Este mult mai profi şi deşi pare mai greu de lucrat la început, o descoperi multe lucruri ce te vor ajuta şi ce îţi vor uşura munca si este gratuită! Pluginuri, teme gratuite, useri, poţi modera comentariile şi poţi face mult mai multe lucruri, pe care mi-e greu le descriu, pentru aşa cum spuneam şi la începutul articolului, nu pricep aşa bine descriu chestii tehnice. Alexandra este foarte pricepută înacest domeniu, aşa o poţi contacta sau poţi intra pe blogul ei, unde explică multe lucruri tehnice!
 • Urmează îţi alegi tema, inserezi iconiţele pentru reţelele de socializare, lucrezi la pagini, categorii şi subcatgorii, lucrezi la aspectul pe care cititorul îl vede şispor la scris!
 • Apoi ai grijă la ce pluginuri instalezi! Caută şi întreabă despre ce fac ele, despre cum şi dacă te vor ajuta.
 • Singurul lucru care pe mine m-a supărat foarte mult a fost faptul am pierdut toate comentariile pe care le aveam pe Blogspot. Aveam comentariile pe Disqus, o platformă care îşi păstrează comentariile (şi pe care nu ţi-o recomand, deşi am folosit-o mult timp – prefer comentariile directe pe blog sau cele de pe Facebook) şi oricât am încercat cu Cosmin, nu am reuşit le import pur şi simplu! Aşa dacă îţi doreşti faci acest pas, te încurajez  o faci cât mai repede, pentru a nu pierde şi tu comentariile şi părerile celor care ţi-au fost martori articolele au fost vizualizate, citite şi comentate! De asemenea, înarmeazăte cu răbdare, pentru pentru mine personal, acomodarea şi înţelegerea platformei WordPress a durat cred mai mult de o lună.

 

Dacă ar fi menţionez şi câteva dezavantaje în trecerea pe domeniu propriu, spune un unul din dezavantajele majore este plata hostinguluii. Însă având în vedere o fac o dată pe an, nu deranjează prea mult. Un alt lucru pe care ar trebui -l iei în considerare, ar fi acela de a te muta, din diverse motive, la o altă firmă de hosting, lucru care generează o mutare propriu-zisă a conţinutului şi a blogului tău, ce se plăteşte. De aceea spuneam la început, te interesezi de firma x la care vrei  apelezi, întrebi în grupuri speciale pe reţelele de socializare.

Ştiu poate teai plictisit, însă mi-am dorit foarte mult scriu despre acest subiect, pentru am primit multe întrebări anul trecut – pe 1 septembrie 2015 am făcut acest pas, iar până în acest moment, nu am regrete! Şi pentru mi-am dorit scriu despre asta, a trebuit îmi iau ceva timp şi încerc acopăr lucrurile cu care m-am confruntat, alegerile pe care le-am făcut şi câteva lucruri care sper îţi fie utile! Dacă mai ai alte întrebări, nelămuriri şi te pot ajuta, te rog nu eziţi mă întrebi! Dacă îmi aduc aminte de alte lucruri pe care poate am uitat le menţionez, voi face un later edit.

Sper te-am ajutat şi te gândeşti la această schimbare, dacă încă nu a avut loc şi sper am fost de ajutor!

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

13 thoughts on “De pe blogspot direct pe domeniu propriu!

 1. Eu anul acesta m-am mutat pe domeniu. Uite ca nu stiam ca daca iau hosting de la alta firma trebuie mutat tot. :-O Bine ca ai scris. xoxo

 2. Curând urmează să fac și eu acest pas, aș vrea să cumpăr domeniu de la google și să păstrez hosting-ul de la ei, dar încă nu sunt sigură de ce voi face 😕

  1. Da, poti face si asta. Si platesti anual hostingul. Insa nu cred ca ai aceleasi avantaje ca la domeniul propriu. Sunt multe fete care au domeniu asa, asa ca poti vorbi cu ele despre avantaje si dezavantaje, daca esti hotarata!

 3. Si eu m-am gandit mult pana sa fac mutarea si initial am regretat. Ma obisnuisem cu Blogspot si era extrem de usor de folosit. WordPress-ul este diferit si putin greoi dar treptat am inceput sa invat chestii si acum m-am obisnuit si imi este bine!
  Foarte bine documentat articolul! Felicitari

 4. Si eu vreau sa renunt la Disqus ca mi-a mancat zilele, dar cand ma gandesc la toata munca din spate, toata dusa pe apa sambetei, imi vine sa bocesc. Intr-o zi o sa-mi iau inima in piept si o sa renunt la el, ca nimanui nu i-ar conveni smecheria din spate.
  Astfel de articole sunt mereu binevenite! Pup pretty girl :*

  1. Ma bucur sa aud asta, Eva, draga mea! Si mie mi-a parut foarte rau, mai ales ca am inceput sa primesc comentarii mult mai tarziu dupa ce am inceput sa scriu. Dar acum totul e super! 🙂 Te incurajez sa faci miscarea asta cat mai repede, daca iti doresti!

 5. Buna! Am nevoie de un ajutor! Vreau si eu sa trec pe domeniu propriu, amachizitionat deja domeniul si hostingul dar m-am blogat la importul continutului. Cred ca mai sunt de facut si niste chestiuni tehnice. Practic am domeniu si hosting dar nu le pot folosi. Puteti sa-mi recomandati pe cineva care se pricepe la asta? Merci frumos!

 6. Multumesc pentru articol. Pentru o incepatoare ca mine toate articolele de genul asta mi-au fost de mare ajutor, in special pentru ca blogger si wordpress.com sunt atat de atragatoare la inceput. Acum am decis ca cea mai buna solutie este sa incepi direct cu domeniu si hosting propriu chiar daca implica cateva costuri initiale. Multumesc

  1. Adriana, multumesc mult pentru feedback-ul tau!
   Ma bucur ca aceasta serie #bloggingtips iti este de folos!
   Este o alegere buna, mai ales daca vrei sa continui. Nu toti au preturi mari pentru domeniu si mentenanta, insa in timp vei avea de platit mai mult. Asta pentru ca si tu vei incepe sa incarci mai multe articole.
   Te pup si succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer