Curățenie în șifonier și #BancaDeHaine
Bună, draga mea!
Sunt sigură că toate trecem de două ori pe an prin curățenia de sezon. Acel moment în care hainele de iarnă se dau la o parte și se face loc în șifonier pentru hainele de vară. Recunosc că acest moment a venit cam târziu anul acesta, pentru că niciodată nu îmi dedicam timp pentru a face asta, fiind un proces de durată. În plus, nici temperaturile nu au fost prietenoase și stabile, ca să mă grăbesc.
Dar asta până într-o zi de sâmbătă, când am scos toate puloverele care ocupau mult spațiu prin toate rafturile din șifonier. Chiar îmi doream să văd ce haine de vară am din anii trecuți, așa că am scos valiza și am început să mă minunez de rochiile care mi-au lipsit și de care uitasem. Mi-am găsit pijamalele cumpărate din Lidl, la prețuri foarte bune și mă bucur că nu am dat iama în magazine după unele noi.
Toate hainele mele stau în saci de vidat și apoi într-o valiză pe care o folosesc mai rar. Trăiască cel care a inventat acești saci, căci zău sunt geniali! Pun efectiv toate hainele în acest sac (iar eu am cumpărat din Jumbo o variantă cu lavandă), dupa care închid ermetic gura sacului și scot aerul din el cu ajutorul aspiratorului. Sunt sigură că știi despre ce vorbesc, iar dacă nu, urmărește clipul pe care l-am făcut cu telefonul.
Și pentru că în timpul acestei activități iau la mână absolut toate hainele, le probez să văd ce îmi vine și ce nu, ce îmi mai place și ce nu, să știu ce fac mai departe. Pentru că dacă sunt hăinuțe ce pot fi purtate, nu sunt găurite, murdare, pătate, pot să le donez. Iar ce nu poate fi purtat, le arunc sau le păstrez pentru acel moment în care curge apă la chiuvetă sau pentru atunci când dezgheț congelatorul.
Și pentru că am avut recent o experiență plăcută cu cei de la #BancaDeHaine, m-am gândit să împărtășesc cu tine despre cum a descurs totul și cum am donat eu două cutii de haine unor oameni aflați în nevoi.
Am descoperit această organizație într-un grup de pe Facebook. Și am aflat că, fiind din București, pot merge personal cu hainele pe care nu le mai port, pentru a fi sortate și apoi distribuite către oamenii nevoiași. Așa că am completat un formular și am fost contactată repejor de o persoană care mi-a spus cum procedez mai departe. Cutiile cu hăinuțe, pe care am scris măsura și pentru cine se potrivesc (damă/bărbați), le-a primit o altă domnișoară, care mi-a mulțumit de multe ori pentru gest. Iar eu, la rândul meu, i-am mulțumit pentru implicare și pentru ajutorul oferit, în mod voluntar.
Donații se pot primi de orice fel, nu doar haine, căci oamenii au nevoie să și mănânce, au copii care își doresc jucării, etc. Iar donații se primesc și prin curier. Detaliile le pot oferi chiar ei, cei care au în grijă acest proiect #BancaDeHaine.
Mulțumesc pentru gestul de altruism tuturor celor implicați în proiectul #BancaDeHaine!
Bineînțeles că nu este singura organizație de acest fel, căci nevoile sunt foarte mari și foarte multe, așa că te invit și pe tine să donezi. Ce tu nu mai ai nevoie, poate fi un real ajutor pentru altcineva. Tot la asta să te gândești și atunci când vrei să te descotoricești de mobilă, electrocasnice și altele asemenea, ce pot fi necesare unei familii. Nu le arunca în spatele blocului, ci interesează-te mai întâi dacă le poți dona sau chiar dacă le poți recicla. Alți oameni îți vor fi recunoscători, iar planeta și ea îți va fi recunoscătoare.
Las aici linkul către pagina lor de Facebook, dar și un formular pe care ar trebui să îl completezi în cazul în care te decizi să renunți la ceva ce nu mai porți/folosești.
(link)
Atenție! Ai grijă ca hainele/încălțămintea pe care le donezi să fie curate, să nu fie găurite, pătate, rupte, etc. Nu ne batem joc de oamenii nevoiași. Nimănui nu i-ar plăcea să primească chestii rupte sau pătate, așa că te rog să ai grijă la acest aspect când iei decizia de a dona. Același lucru este valabil și pentru jucăriile pentru copii și pentru absolut orice lucru donat.
Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!