#ChristmasWithLory – Delicii aromate cu măr și scorțișoară de Crăciun
Bună, draga mea!
Ultima postare din seria #ChristmasWithLory este despre delicii aromate de Crăciun. Cum să nu iubim portocalele, clementinele, merele și scorțișoara? Ce moment mai potrivit să te bucuri de ele dacă nu acum?
Și pentru că am avut #meredinlivada, foarte dulci și zemoase, m-am gândit să le consum și altfel, decât ca atare. Și pentru că am primit întrebări despre merele mele coapte, am decis să îți las mai jos rețeta mea pentru ele, dar și o rețetă foarte simplă și ușor de realizat de plăcintă cu mere și scorțișoară. Așadar, iată propunerile mele pentru două delicii aromate cu măr și scorțișoară de Crăciun.
Mere coapte cu nucă și scorțișoară
Mod de preparare
- se spală merele, se scobesc cu grijă pentru a scoate semințele și cotorul;
- se prepară umplutura – aici poți alege să te joci în funcție de ceea ce îți place. Eu am ales să mărunțesc puțină nucă, în care am amestecat puțin zahăr și scorțișoară;
- am umplut merele scobite cu această compoziție, le-am așezat într-un vas de yena și le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mic;
- la final, merele coapte au împânzit casa cu mirosul lor minunat. Am presărat puțin zahăr vanilat, am adaugat puțină miere și asta e tot. Delicioase! S-au mâncat de fiecare dată cu plăcere!
Plăcintă de mere și scorțișoară
Mod de preparare
- se spală foarte bine merele, se decojesc și se dau prin răzătoare;
- am adăugat puțină scorțișoară, o lingură – două de zahăr și le-am călit puțin la foc mic, ametecând continuu;
- eu am ales să cumpăr foietaj, nu să îl fac, pentru că îmi place mai mult. Așa că ai nevoie de un pachet pe care îl găsești în magazine la raionul de congelate. Recomand să îl scoți de la congelator cu cel puțin o oră înainte de utilizare;
- în tava de cuptor se pune o foaie de copt, apoi se iau foile de foietaj, una câte una și se ung cu puțin ulei. Poți pune câte vrei, însă eu am ales să fac împărțeala 50-50;
- am adăugat compoziția și am întins-o pe toată suprafața foilor de plăcintă;
- am adăugat și restul de foietaj, tot la fel, ungând fiecare foaie în parte cu puțin ulei;
- am sigilat la final marginile rămase, am înțepat puțin plăcinta și am băgat tava la cuptor pentru aproximativ o oră;
- la final, casa s-a umplut de aroma îmbietoare de mere cu scorțișoară. Se pune un prosop când este gata și se lasă să se înmoaie puțin foietajul;
- am tăiat plăcinta și adăugat zahăr pudră din belșug. Asta e tot.
Așa cum ai văzut, este foarte ușor să oferi casei aroma de sărbătoare cu câteva delicii foarte ușor de realizat. Așa cum am mai spus, poți să te joci și cu alte ingrediente, după bunul plac.
Ai încercat aceste rețete? Dacă te-am inspirat și vei face vreuna din aceste două variante, aștept cu mare, mare drag pozele pe rețelele sociale. Asta m-ar face foarte fericită!
Îți doresc un Crăciun fericit alături de familie! Multă sănătate și multe bucurii! Și să nu uiți și de adevăratul motiv pentru care această sărbătoare este una atât de mare și importantă, în ciuda cadourilor, mâncărurilor bune și relaxarea din familie.
Placinta cu mere este preferata mea!! Nu mananc altfel de placinta, dar pe cea cu mere si scortisoara o ador. Mi-ai facut pofta. 😀
Cand eram mica, imi cumparam de la o patiserie care era in drum spre scoala, strudel cu mere. Delicios! <3
Strudele cu mere – si acum imi plac, dar chiar incerc sa nu imi mai creez astfel de obiceiuri. 😀
Iar placinta asta cu mere chiar e super usor de facut si delicioasa! Mai merge pusa si nuca.