Briose cu ciocolata – Reteta simpla

Buna dragile mele!

Duminica, 15 februarie – clar, ziua noastra! M-am trezit inca de la ora 9 si usor, usor, m-am mobilizat pentru a-i face o surpriza iubitului meu, cu ocazia celor 56 de luni petrecute impreuna! 


Stiu ca ii era pofta de oua umplute si ardei copt asa ca am mers la magazinul de langa noi si am cumparat ce mai era nevoie pentru a face surpriza intreaga! 🙂
I-am pregatit mult ravnitele oua umplute si am facut si ardeii copti asa cum ii plac lui, dupa care l-am invitat in bucatarie, la masa! 🙂

Si asta nu a fost tot. Zilele trecute am mers la cumparaturi, pentru a-mi lua forme de silicon pentru briose, iar acum va pot spune sincer ca mai vreau forme de silicon! :))

Ieri va aratam in articolul numit Inspiratie cateva idei pentru a realiza briose acasa la voi si astazi vin cu reteta pentru briosele pe care le-am realizat destul de usor!

***


Pentru a realiza reteta aceasta, m-am tot uitat pe net cam zi de zi, insa am ales varianta pe care am gasit-o la Andreea (Miu-Miu), insa adaptatata! Iata ce am folosit:

– 6 oua
– 4 linguri de zahar
– 1 plic de zahar vanilat
– esenta de vanilie si de migdale (puteti alege sa nu puneti nici un fel de esente, este vorba de preferinte)
– ciocolata neagra de casa
– ciocolata alba sub forma de banuti
– 6 linguri de faina
– 3 linguri de lapte
– 100 grame unt
– o lingurita de bicarbonat de sodiu
– fructe de padure

* Am batut separat albusurile pe care le-am amestecat cu zaharul, esentele si zaharul vanilat. Am batut bine cu telul, pana s-a format spuma. Am adaugat apoi galbenusurile, unul cate unul si am batut bine cu telul in continuare. Am adaugat faina peste compozitie si am amestecat din nou. Am pus si putin bicarbonat de sodiu.

* Am maruntit ciocolata cu un cutit mai mare si am pus-o la topit impreuna cu banutii de ciocolata alba, folosind metoda baia de aburi. Ciocolata se pune intr-o cratita mica sub care se afla o alta cratita, mai mare, umpluta pana la jumatate cu apa. Am adaugat untul si trei linguri de lapte si le-am omogenizat. 

* Ciocolata topita am introdus-o in compozitie si am amestecat bine cu telul.
Am pregatit intre timp si cuptorul si formele. Formele de silicon fiind noi, le-am uns cu ulei pentru a nu se lipi. 

* Am introdus in forme compozitia facuta si fructele de padure, le-am pus pe tava din cuptor si, dupa vreo ora (focul de la cuptor am preferat sa fie mic si sa stea mai mult briosele sa se faca, decat sa dau focul mai tare si sa risc sa se arda) le-am scos! Le-am ornat cu putin zahar vanilat si bombonele.


Pofta buna! 🙂


Poate ca vi se pare o reteta destul de complicata, insa daca ai toate ingredientele la indemana, va asigur ca este usor de facut! Iar eu nu sunt experta in crearea de dulciuri, desi recunnosc ca am prins gustul si sigur voi mai face cate ceva!

Sper ca am fost de ajutor!


Multumesc pentru vizita!
 

Facebook   Bloglovin   Pinterest

Pupici, Lory’s Blog

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Este necesara bifa GDPR

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: