Brioșe cu banane și iaurt – desert rapid și delicios
Bună, draga mea!
Îmi place să fac deserturi cu banane și întotdeauna când mi se înnegresc bananele, am învățat să nu le mai arunc. Sunt coapte, bune, așa că le pot folosi în diferite rețete rapide, simple și delicioase. Și dacă îți rămân și ție 2 sau 3 banane prea coapte sau cu coajă înnegrită, nu le arunca și profită să faci un desert care va fi garantat apreciat.
Pe lângă celebrele clătite cu banane sau checul de banane sau banana bread (vezi rețeta pe blog), m-am gândit să încerc să fac și brioșe. Cu banane și iaurt. Așa că m-am apucat repejor de treabă.
Ingrediente
- 2 banane coapte
- 200 grame iaurt
- 1 ou
- 60 ml lapte
- 150 grame zahăr
- 200 grame făină
- puțin ulei
- un vârf de sare
- zahăr vanilat
- 1 linguriță de praf de copt
Mod de preparare
- Pasez bananele bine cu o furculiță;
- Adaug iaurtul si amestec;
- Adaug oul, torn puțin ulei și incorporez totul;
- Adaug laptele, zahărul și amestesc ușor toate ingredientele (nu ai nevoie de mixer);
- Adaug și făina puțin câte puțin, o incorporez și pe ea, adaug un praf de sare și praful de copt; eu am adăugat Shickers, pentru că nu am găsit altceva în casă, dar poți adăuga ciocolată, stafide, cireșe, căpșuni, afine sau nuci;
- Compoziția o torn în forme și bag la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.
- Când sunt gata, pun și zahăr pudră pentru decor.
Mai jos, găsești linkul cu un video al acestei rețete. Sunt sigură că o să îți placă și mi-ar plăcea, dacă vei încerca rețeta, să îmi scrii cum ți se par aceste brioșe.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!
O reteta de nota 10 😉
Foarte bune! Multumesc!