Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

Buna dragile mele!


Iata ca implinesc 6 luni de cand scriu aici, pe acest blog, in aceasta lume frumoasa, speciala pentru femei. Frumusete, stil, trucuri, outfitt-uri, recomandari, unghiute si tot ce aveti nevoie sa aflati despre frumusete gasiti pe bloguri de specialitate! 


Astazi vreau sa imi indeplinesc dorinta si promisiunea de a scrie despre o carte. Este vorba de cartea mea preferata, cumparata de pe Libris.ro. Cele care ma cititi, stiti ca este vorba despre “Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, carte scrisa de John Gray, autor ce trateaza subiecte despre problemele in cuplu. 

Timp de 20 de ani el a condus seminarii cu aceasta tema in toate marile orase din America. Pe baza unei vaste experiente, el a elaborat o terapie simpla si eficace, care vine in ajutorul perechilor aflate in dificultate. Aceasta carte despre care o sa incerc sa va povestesc este un best seller tradus in toate limbile de mare circulatie. Sfaturile pe care le veti gasi aici au ajutat nenumarate cupluri sa-si imbunatateasca relatiile si sa-si comunice mai bine sentimentele si dorintele.

Citind aceasta carte veti intelege mai bine diferentele dintre femei si barbati, in toate domeniile vietii. Femeia si barbatul comunica diferit, gandesc diferit, simt, percep, reactioneaza diferit. Intelegerea acestor diferente ajuta la eliminarea multor frustrari intampinate in relatiile cu sexul opus.
Cand iti aduci aminte ca partenerul tau difera de tine, poti sa te relaxazi si sa cooperezi, in loc sa te opui si sa incerci sa elimini diferentele.

Cartea are 13 capitole, structurate atat de bine, incat veti gasi rezolvare la orice problema ati avea cu partenerul.


Haideti sa va dau cateva exemple, alese aleatoriu. 


Capitolul 4 ne ajuta sa studiem cum sa-i indreptatim pe cei de sex opus: barbatii se justifica cand se simt necesari, iar femeile se simt pretuite.Vom invata cum sa primim si cum sa oferim.

” Barbatii se simt motivati si mobilizati atunci cand se simt necesari.
Femeile se simt motivate si moblilizate cand se simt apreciate.”

Capitolul 8 ne ajuta sa descoperim ca barbatii au nevoie de o dragoste care sa se bazeze pe: incredere, acceptare si admiratie, iar femeile au nevoie de o dragoste care implica: grija, intelegere si respect.

” Cel mai bun mod de a ajuta un barbat sa evolueze, este sa nu incerci in nici un fel sa il schimbi.”

Capitolul 9 ne ajuta sa evitam discutiile neplacute. Secretul evitarii certurilor consta in…(va las pe voi sa aflati)! 😀

” Asa cum comunicarea este cel mai important element al unei relatii, certurile pot fi elementele cele mai daunatoare.”

Capitolul 11 ne invata moduri de a comunica unul cu altul in momente dificile. Este recomandata Tehnica Scrisorii de Dragoste pentru exprimarea unor sentimente negative fata de partener, pentru a gasi mai multa dragoste si intelegere.

” Scriind, barbatii devin mai atenti, mai intelegatori si mai respectuosi, iar femeile, mai increzatoare, mai tolerante si mai generoase.”

Capitolul 12 ne arata de ce venusienelor le este mai greu sa ceara sprijin si de ce martienii se opun solicitarilor. Trebuie sa invatam sa folosim cuvinte cu V, in locul celor cu P (Vrei, Poti).

” Barbatii sunt mult mai dornici sa spuna “da” cand au libertatea de a refuza.”

Va asigur ca intreaga carte este la fel de interesanta precum exemplele oferite de mine. Eu va incurajez sa o savurati din scoarta in scoarta, pentru ca veti gasi metode utile ce va vor ajuta sa va imbunatatiti relatiile, metode pe care eu am inceput sa le pun deja in aplicare. Este nevoie de exercitiu, asa ca va indemn la citirea ei, pentru a o descoperi in intregime!

” Cand barbatii si femeile sunt in stare sa se respecte si sa-si accepte deosebirile, atunci dragostea are sanse sa infloreasca!”

Multumesc pentru vizita!

Facebook   Bloglovin   Pinterest

Pupici, Lory’s Blog

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer