30 de lucruri pe care le-am învățat în 30 de ani

Bună, draga mea!

Da, ai ghicit! Astăzi este ziua mea (9 februarie) și m-am gândit să realizez o postare diferită, mai personală, care sper să te încurajeze, să te motiveze, să te inspire! M-am decis să împărtășesc cu tine 30 de lucruri pe care le-am învățat în 30 de ani, așa că iată-le!

*

 1.  Să mă bucur că sunt sănătoasă: că am doi ochi cu care văd, două mâini cu care scriu, mănânc, mă încalț, că am două picioare care mă ajută să merg, că am o inimă care bate, că pot simți iubire, că pot mirosi mâncarea, că pot să aud…
 2. Să îmi apreciez mama mai mult – îmi dau seama că doar atunci când devii părinte, realizezi cu adevărat ce sacrificii face o mamă în viața ei (nu, nu sunt însărcinată, dar observ aceste lucruri la cumnatele mele, care au copii). Nu mai ai așa mult timp pentru tine, te ocupi mai mult de nevoile celui mic, timpul tău pentru tine se înjumătățește (dacă ai noroc și de puțin ajutor) – cel puțin în primul an. Iar grija mamei continuă întreaga viață! Mulțumesc, mami, pentru ceea ce sunt, cu bune și rele, m-ai crescut așa frumos…singură…te iubesc și îmi pare rău pentru că te supăr des!
 3. Să fiu recunoscătoare pentru soțul meu – pentru că mă alintă, mă ascultă, mă iubește, îmi ascultă toate tâmpeniile, ideile, dorințele, visele și mă încurajează, suntem prieteni și ne respectăm.
 4. Contează mult să fii o persoană optimistă, cu zâmbetul pe buze și să încurajezi. Și mai ales, fără a aștepta ceva în schimb. Fă și tu asta mai des și vei vedea că vei avea un impact în viața celor din jur.
 5. Este foarte important să ai alături oameni dragi, prieteni adevărați, care să te asculte (cu adevărat să asculte ce spui), să te suporte, să te iubească, să te încurajeze și să îți fie alături, indiferent dacă deciziile luate de tine nu sunt cele mai bune.
 6. Muzica îți poate schimba instant starea de spirit, așa că viața fără muzică ar fi tristă, gri și fără sens…
 7. Nu trebuie să mă las influețată de ce se întâmplă în jurul meu, ci să îm fac treaba cum știu mai bine.
 8. Și dacă tot vorbesc despre treabă, pot spune că mi-aș dori ca fiecare să își facă treaba cu drag, indiferent de banii pentru care este plătit să o facă. Aud des vorba “Muncești pentru cât ești plătit”, dar mi-ar plăcea să aud și mai des vorba “Fac cu drag ceea ce am ales să muncesc”. Lucrezi într-un fast-food? Gândește-te câți oameni hrănești în fiecare zi și gândește-te dacă tu ai primi o comandă care nu arată bine, care nu este așa cum ar trebui – ai plăti pentru ea sau ai face probabil o reclamație?
 9. Am învățat că blițul nu este prietenul meu deloc. Prefer să fac pozele mai pe întuneric și să le pot edita într-un program, decât să pun acel bliț pe poze și să le stric. Dar de regulă prefer să îmi fac poze pentru o săptămână în weekend, mai ales iarna.
 10. Deși în mediul online există din ce în ce mai multă răutate și multe lucruri nu sunt 100% reale, există și oameni buni și frumoși, care muncesc cu drag, care sunt sinceri și mă bucur că am găsit astfel de oameni. Iar unii mi-au devenit prieteni. Așa că trebuie să triez chiar și eu pe cine urmăresc.
 11. Respectă pentru a fi respect/ă! Oriunde te duci, respectă!
 12. Fii deschis/ă pentru a primi și învăța de la ceilalți! Avem de învățat unii de la alții, dar trebuie să fii matur/ă și înțelept/înțeleaptă să accepți acest lucru.
 13. Fii modest/ă!
 14. Fii împăcat/ă cu ceea ce faci în fiecare zi și încearcă a doua zi să faci și mai bine. Evoluția este cuvântul pe care vreau să îl menționez, iar eu mi-am dat seama că sunt o persoană ambițioasă, deși nu mă văd așa. Dar când cei din jur spun asta, înseamnă că așa este. Nu te subestima!
 15. Odihnă! Odihna este foarte importantă pentru corpul nostru, dar și pentru psihic.
 16. Pentru mine contează mult să fac mai des lucruri care îmi plac! Îmi place să mă răsfăț cu o ciocolată caldă, să ascult muzică, să mă uit la filme, să joc bowling, să mă joc cu nepoții, să gătesc cu soțul meu – și îmi doresc să fac asta mai des.
 17. Încerc să nu mai rezolv eu problemele altora și să nu le mai iau asupra mea! Fiecare trebuie să își asume ce face și ce spune, iar rezolvarea este în mâinile lor, nu în mâinile mele!
 18. Uneori, bunătatea sau sinceritatea nu sunt atuuri, dar asta nu mă împiedică să mă schimb eu! Poate pot schimba eu modul cuiva de a percepe anumite lucruri.
 19. Atunci când simt că nu mai pot, mă descarc. Mă supăr, mă enervez, plâng…mă descarc, iar apoi pot vedea lucrurile cu alți ochi. Ajută să te descarci și chiar nu este indicat să ții în tine supărări și frustrări.
 20. Am avut parte de multe lecții în care am simțit că în viață nu primești tot ce vrei când vrei tu, ci trebuie să ai încredere în Dumnezeu că toate se vor așeza când va fi momentul, când vei fi pregătită să ai acele lucururi. Trebuie să învăț să am mai multă răbdare, iar acest lucru se află în fiecare an pe lista mea de dorințe. 
 21. Îmi place activitatea din mediul online atât de mult, că mi-ar fi atât de greu să plec o perioadă îndelungată. În fiecare zi lucrez la ceva, sunt online, răspund la comentarii, lucrez la niște poze sau scriu un articol, iar această pasiune simt că a devenit mai mult decât o simplă pasiune…a devenit parte din mine.
 22. Trebuie să am mai multă încredere în mine în ceea ce privește șofatul.
 23. Am avut curaj să merg la dentist și să îmi rezolv toate problemele stomatologice și atât de rău îmi pare că am lăsat să treacă atât de mult timp!
 24. Am avut un loc de muncă care mi-a plăcut atât de mult și în care mă simțeam valoroasă, simțeam că aduc valoarea firmei…colege cum nu cred că voi mai întâlni vreodată, după care și astăzi îmi pare rău că s-a terminat.
 25. Deși mai am de învățat, îmi place totuși că am evoluat pe partea de automachiaj și că acum pot ieși din casă machiată mult mai bine și mai corect față de cum o făceam la 20 de ani.
 26. Deși viața a făcut să îmi pierd din prieteniile din adolescență, încă nu am uitat acei oameni care mi-au fost dragi cândva, pe care i-am iubit și că avem amintiri pe care timpul și distanța nu mă pot face să le uit. Și nici nu vreau!
 27. Este important să te cunoști, să îți știi calitățile, dar și defectele. Să pui accent pe calitățile pe care le ai și să îi lași și pe cei din jur să le vadă și să lucrezi la defectele pe care le ai, să devii mai bun mereu. Iar pentru asta, încearcă un exercițiu cu cei apropiați ție: întreabă-i care este calitatea cea mai mare pe care ei o văd la tine – ai să fii surprins/ă ce văd alții în tine!
 28. Îmi doresc să judec din ce în ce mai puțin și lucrez la asta zi de zi. Înainte de a lua o decizie, de a-mi forma o părere despre cineva, de exemplu, să am ocazia să îl cunosc mai bine și să văd dincolo de aparențe. Fiecare ne dorim asta – să nu fim criticați, judecați după anumite aparențe. Poartă-te cu oamenii așa cum ți-ai dori ca ei să se poarte cu tine.
 29. Mediul online are și multe părți negative, dar are și multe părți frumoase. Așa că eu prefer să învăț să mă concentrez pe acele lucruri bune și frumoase care se înâmplă și să le aduc la cunoștința cât mai multor oamen. Țara merge prost, prețurile cresc alarmant, oamenii sunt răi, te jignesc fără să te cunoască, îți arată perfecțiunea (despre care știm cu toții că nu există), dar se fac și lucruri bune – oamenii donează (bani, alimente, jucării), se oferă ajutoare pentru multe cazuri, mulți se oferă voluntari, se reciclează și multe altele.
 30. Să spun “Bună ziua!”, “Mulțumesc!”, “O zi bună!” sau să ofer un zâmbet sau un mic ajutor unui bătrân nu mă costă nimic. Ba chiar îmi oferă o satisfacție plăcută că am făcut asta și că poate am schimbat puțin ziua unui om trist, supărat și abătut. Încearcă și tu! 

Cred că lista ar putea continua, dar am ajuns la cele 30 de lucruri pe care le-am învățat în 30 de ani. Mi-aș dori să știu părerea ta sinceră despre acest articol, dacă te regăsești în lucrurile pe care le-am scris. Ce lecții de viață importante ai învățat până acum?

Mulțumesc pentru vizită și nu uita că orice părere contează! Te pup!

Comments

comments

10 thoughts on “30 de lucruri pe care le-am învățat în 30 de ani

 1. Empatizez foarte mult cu gandurile tale. Ti-am citit cu drag postarea si vreau sa te felicit pentru felul cum ti-ai structurat, afirmat gandurile. Cu siguranta vei influenta multe persoane, macar cu un gand bun la adresa celor dragi lor 🙂 si poate putina constientizare…

 2. În primul rând, la mulți ani, fată dragă! Ai mare dreptate și m-am regăsit în multe dintre afirmațiile tale. E faină postarea, însă eu abia aștept să o citesc pe cea de la 80! 😀 O să-mi pun ochelarii pe nas și o să dureze o juma’ de zi să o parcurc, că o să-mi tremure degetul pe ecranul telefonului (dacă va mai exista pe atunci telefoane, sau vor fi doar piese de muzeu, asta e altă discuție).

 3. La multi ani cu sanatate si cu multa, multa veselie!
  Sunt de acod cu toate afirmatiile tale si ma regasesc in fiecare!
  Sa zambim, sa ne bucuram de viata si de tot ceea ce ne rezerva viitorul.
  Te imbatisez cu drag!

 4. Sunt de acord cu gândurile tale și sper să luăm mai mulți aminte de multe dintre lucrurile pe care le-ai scris! Anii trec așa de repede, parcă mai ieri era 2016… Pierdem multe aspecte importante din vedere, ne neglijăm corpul, nu apelăm la odihnă, nu avem timp destul pentru cei dragi nouă și la final ajungem să regretăm.
  Sper ca la noua vârstă să ai parte de cât mai multe gânduri pozitive și lucruri frumoase! Pupici!

  1. Oh, da! Asa este!
   Suntem atat de ocupati cu munca, sa ne ingrijoram, sa fim cu ochii in telefon toata ziua…incat chiar uitam ca viata nu este doar despre asta. Mi-ar dori ca postarea sa ajunga la cat mai multe persoane.
   Multumesc din suflet! Asemenea! Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer