Pandișpan cu cireșe – Desert pufos, delicios și rapid
Bună, draga mea!
Mi-a fost poftă de pandișpan cu cireșe și îmi doream de mult să fac un astfel de desert pufos, delicios și rapid. Am cumpărat tot ce am avut nevoie și m-am apucat de treabă. Și pentru că nu am mai postat de multă vreme o rețetă din seria #CookingWithLory pe blog, m-am gândit că este momentul potrivit.
Ingrediente necesare
- 5 ouă
- 150 grame zahăr
- 150 grame făină
- 500 grame de cireșe
- praf de copt
- un vârf de sare
- esență de vanilie
Mod de preparare
- Am separat albușurile de gălbenușuri. Le-am bătut bine folosind mixerul, am adăugat zahărul și un vârf de sare, până când s-a format o spumă (ca de bezea) care să nu cadă din bol. Am adăugat treptat și făina, în care am pus puțin praf de copt.
- Am bătut și gălbenușurile, pe care le-am incorporat în compoziție
- Am scos sâmburii de la cireșe
- Am pus o foaie de copt în tavă și preîncălzit cuptorul la 180 de grade.
- Cireșele le-am adăugat pur și simplu în compoziție, în tavă și am pus totul la cuptor
- În vreo 30-35 de minute desertul meu a fost gata. Am pus zahăr pudră peste ea și am savurat-o foarte repede, căci a fost delicioasă.
Sfat
Pentru că tava pe care am folosit-o a fost destul de lată, pandișpanul meu nu a crescut atât de mult pe cât mi-aș fi dorit. Așa că recomand să folosești o tavă mai mică, astfel încât blatul să crească mai mult, să fie mai “înalt”.
Poți folosi și alte fructe de sezon, cum ar fi caisele, căpșuni sau vișine. De fapt, pandișpanul este delicios atât simplu, cât și cu alte fructe care îți plac. Sigur este un desert ușor de făcut și delicios, astfel încât se va termina mai repede decât ai crede.
Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!