7 pași esențiali pentru îngrijirea tenului în sezonul rece
Bună, draga mea!
După cum știi sau simți deja, sezonul rece ne afectează pielea. Eu deja simt că mâinile mi se usucă mai repede, au nevoie de o atenție sporită, de hidratare suplimentară și îi ofer asta de mai multe ori pe zi, folosind o cremă de mâini care intră repede în piele. Tenului nu-i pot oferi hidratare prea multă pe parcursul zilei, așa că trebuie să am grijă să primească ce are nevoie din rutina zilnică de îngrijire, pe care am mai schimbat-o puțin între timp. Sunt de fapt 7 pași esențiali pentru îngrijirea tenului în sezonul rece.
Înainte de a citi mai departe, trebuie să menționez că tenul meu a trecut printr-o perioadă foarte ciudată, în care mi-au apărut multe coșuri – nu doar la suprafață, ci și din acelea mari și dureroare, sub piele. Toate astea se datorează unor probleme hormonale, dar este posibil ca această explozie să fi fost și din cauza unor produse ce conțin uleiuri esențiale. Așa că am cerut un sfat într-un grup de beauty și iată la ce produse am ajuns.
-
Gel de curățare spumant CeraVe
Nu există zi fără să-mi spăl tenul cu gelul de curățare Cerave, care îmi place foarte mult. Este nevoie de o pompiță pentru o utilizare, așa că varianta de 236 ml este suficientă pentru mai mult de 4 luni. Îmi curăță tenul de orice urmă de machiaj, de sebum sau alte impurități și este foarte blând cu tenul. După utilizare, tenul este proaspăt, curat și fin. Există varianta și pentru tenul normal/uscat, însă eu am ales-o pe cea pentru ten normal/gras. Dar pentru că am ambele variante, m-am uitat puțin pe lista de ingrediente și am observat mici diferențe, dar voi analiza ingredientele într-un articol dedicat acestui produs. Un produs ce merită încercat, mai ales că pe lista ingredientelor se află niacinamide, ceramide și acid hialuronic, benefice oricărui tip de ten.
-
Spray Bioderma Hydrabio Brume
Acest spray calmează pielea, o hidratează și îi oferă prospețime. Se poate folosi pentru roșeață sau pentru fixarea machiajului. Îmbogățit cu săruri minerale și având ingrediente active calmante, Hydrabio Brume este izotonic și respectă echilibrul pielii. Aș putea spune că seamănă destul de mult cu o apă termală, iar pe lista de ingrediente se găsește zinc, potasiu, magneziu sau nitrogen. Eu o aplic înainte de a pune următorul produs și îmi simt tenul revigorat și proaspăt. Iar uneori, când sunt acasă, o mai aplic pe ten, pentru revigorare.
-
Acid Hialuronic Hada Labo Premium
Din septembrie folosesc acest produs și îl aplic, așa cum spuneam, pe tenul umed, pentru a fi mai bine absorbit în ten. Fiind un produs fabricat în Japonia, nu înțeleg o boabă din descrierea lui, așa că nu știu să îți spun prea multe, decât că eu îmi hidratez tenul bine și îmi place. Pentru că are 5 molecule de acid hialuronic, mi se pare mai mișto decât cel de la The Ordinary, deși prețul acestuia este clar mai mare, însă și cantitatea este mult mai mare, acesta având 170 ml, pe când cel de la The Ordinary are doar 30 ml.
-
Gelacto Niacin 97 Power Essence Purito
Am înlocuit niacinamidele de la The Ordinary (pe care le-am consumat) cu acest produs de la Purito, despre care am auzit multe lucruri bune. Prețul a fost mai mare decât cel menționat anterior și nu cred că îmi place la fel de mult ca acela. Este mai lichid și cel de la The Ordinary are în compoziția lui și zinc, așa că are puterea de a usca coșurile. Deși este un produs coreean și mie îmi plac astfel de produse, acesta nu m-a convins să îl recumpăr. Ah, să nu uit – atât Hada Labo, cât și Purito au fost achiziționate de pe Ebay și au ajuns în vreo trei săptămâni.
-
Soluție de cofeină 5% + EGCG The Ordinary
Am introdus acest produs în rutina mea de îngrijire prin august și la început am aplicat zilnic soluția în zona cearcănelor, ba chiar uneori și dimineața și seara. Apoi am redus utilizarea lui, pentru că nu observam nici o diferență, nici o îmbunătățire. Iar acum încerc să îl aplic zi de zi și urmăresc dacă micile umflături din acea zonă se duc și momentan am impresia că s-au mai redus.
-
Cremă hidratantă antirid Pell Amar
Această cremă beneficiază deja de o pe blog, însă trebuie să menționez că o folosesc aproape zilnic și îmi place că intră repede în piele. Tenul rămâne catifelat și hidratat, iar formula ultra lejeră îmi place mult.
-
Cremă cu SPF 50+ Frezyderm Second Skin Velvet Technology
Am găsit crema cu SPF pe care o pot plasa sigur pe primul loc. Nu lasă peliculă albă pe ten, are un finiș mat, lasă tenul fin și mătăsos, nu blochează porii, se comportă excelent ca bază de machiaj, nemaiavând grija că machiajul meu se va estompa sau se va ruina după câteva ore. Fondurile mele de ten au rezistat foarte bine când am aplicat această cremă ca ultim pas în rutina de îngrijire, nemaifiind nevoie să folosesc și un primer. Are o formulă mai siliconată, ceea ce este complet diferit față de tot ce am încercat până acum pe partea de creme cu factor de protecție, însă mie îmi place. Acest produs beneficiază de o pe blog.
* Cei de la Frezyderm România au fost amabili să ofere cititoarelor mele un discount de 7% dacă faci comandă pe site-ul Frezyderm Romania. Tot ce trebuie să faci este să introduci codul lorysblog în căsuța de cupoane, iar reducerea se va aplica automat!
Acestea sunt produsele pe care eu le folosesc pentru îngrjirea tenului în sezonul rece, aceștia sunt cei 7 pași pe care eu îi consider necesari în sezonul rece (și nu numai). Încerc în fiecare zi să mă trezesc mai devreme puțin pentru a nu omite nici un pas din cei menționați, iar tenul meu, deși încă nu am scăpat în totalitate de coșuri (și nici nu cred că se va întâmpla curând), arată bine. Nu îl simt deshidratat sau uscat și am de gând să merg într-un magazin Kiehl’s pentru o expertiză a acestuia (că sunt foarte curioasă de rezultatele pe care le voi obține).
Care este rutina de îngrijire a tenului tău? Care sunt pașii cei mai importanți peste care nu sari niciodată?
Si eu folosesc spray-ul Hydrabio de la Bioderma si imi place tare mult! Pe partea de hidratare, ma inteleg in continuare foarte bine cu acidul hialuronic TO si sunt la a patra sticluta cred :)) Crema cu SPF Frezyderm e pe lista mea de indata ce termin Nivea Sun.
Ma bucur ca iti place asa mult acidul hialuronic. Poate o sa il incerci si pe acesta de la Hada Labo, este mai concentrat.
Si crema de la Frezyderm posibil sa iti placa si tie. Se aseaza frumos fondul de ten peste ea! 🙂
Să știi că nici eu n-am observat vreo diferență în privința serului cofeină 5% de la The Ordinary – motiv pentru care nu l-am mai cumpărat. Fezyderm și Cerave nu am folosit deloc până acum și sunt două branduri pe care intenționez să le încerc (poate în 2019, să vedem 😀 ).
Se pare ca nu suntem singurele. La unele persoane a functioant bine solutia de cofeina, pentru altele mai deloc. Asta e, nu ai de unde sa stii pana nu incerci, nu?
Eu am sa consum produsul, caci nu am cui sa il ofer.
Frezyderm si Cerave sunt misto rau! Musai, musai sa le incerci!
Te pup!
Fezyderm si Cerave sunt pe lista mea, anul acesta nu cred ca mai ajung sa le incerc dar la anul cu siguranta, despre Hada Labo , sunt in aceeasi situatie nu descifrez pe amabalaj ce scrie noro cu informatiile online
Eu tocmai ce mi-am luat alta crema Frezyderm. Dar de data asta am ales SFP30, caci iarna mi se pare ok doar atat. Cerave e super, am vazut ca au si crema cu SPF, dar doar 25 am gasit eu.
Te pup!
Urmează să testez și eu CeraVe . Sunt nerăbdătoare, căci am auzit multe lucruri bune despre ele.
O sa iti placa! 🙂