Jurnal de vacanță: Mini concediu aniversar la munte #TuristInRomania

Bună, draga mea!

Cu toată nebunia care se numește Covid19, am trecut prin multe stări psihice și fizice chiar. Am stat închisă în casă 2 săptămâni, apoi m-am reîntors la muncă, mi-am reluat cumva viața, dar totuși nu în totalitate. Și evident, nu sunt singură în toată povestea asta, ba chiar cred că suntem destul de uniți în gânduri și speranțe, fără ca măcar să îți dai seama.

Așa că m-am bucurat super mult când ni s-a dat voie să ieșim din localitate, mai ales că se apropia aniversarea noastră și îmi doream extrem de mult să nu fim în București. În mod normal, am fi fost în Grecia pe undeva sau poate chiar Barcelona anul acesta. Dar m-am bucurat mult să ajungem și la Predeal. Căci a fost superb! Voi povesti ce am făcut aceste zile, ce am vizitat și ce recomandări am în cazul în care vei ajunge prin aceste locuri

Cazare în Predeal – Eden Grand Resort

Am căutat vreo 2 zile pe Booking un loc de cazare, până când ne-am decis la Predeal. Nu am mai fost aici, iar nota mare pe care acest hotel de 3* Eden Grand Resort o are, dar și recenziile pozitive, m-au făcut să fac repejor rezervarea, să nu o pierd, căci mai era o singură cameră disponibilă.

Locația este frumoasă, liniștită și este semnalizată din timp, așa că nu ai cum să o ratezi. În mod normal, aici poți să te bucuri și de tiroliană, însă în această perioadă nu am văzut să fie disponibilă. Camera pe care noi am avut-o a fost una micuță, dar curată și plăcută. Se făcea patul și se lua gunoiul zi de zi, baia era chiar ok, nu ne putem plânge de prea multe lucruri legate despre această alegere. Ne-am fi dorit să avem un mic balcon, să putem sta afară, la răcoare, să ne bucurăm de priveliște, de aerul curat și de ploaia care nu ne-a ocolit în nici una din aceste zile.

Micul dejun a fost ok, aveai de unde alege, iar cafeaua mi-a plăcut foarte mult. O savuram pe terasa din fața restaurantului, căci ne plăcea să ascultăm păsările ciripind, ne doream ca razele soarelui să ne mângâie și să alunge durerile și neplăcerile din ultima perioadă.

În prima seară am mâncat la restaurantul lor și chiar mi-a plăcut mâncarea, deși cam scumpă, ce e drept. Servirea în schimb a fost foarte ok, iar ploaia nu ne-a ocolit nici de data asta. Dar recunosc că a fost plăcut să luăm cina în bătaia ploii. Evident că puteam alege o masă în interior, dar ne doream să fim conectați cu natura.

Drumeție prin pădure + prânzul la Cabana Vânătorilor

De la cazare ne-am urcat în mașină și am oprit la Cabana Vânătorilor, unde primisem recomandări de papanași buni, de la un bun prieten. De aici ne-am aventurat prin pădure, unde 2 câini ne-au ținut companie ceva vreme. Recunosc că la un moment dat mi s-a făcut puțin frică, mai ales că am primit un mesaj de atenționare de la ROAlert, legat de un urs plimbăreț. Ne-am continuat drumul până la Cabana 3 Brazi.

Vremea nu a fost foarte prietenoasă cu noi, căci în fiecare zi am fost plouați, dar ne-am bucurat și de razele soarelui. După un drum destul de lung prin pădure, pe șosea și după multe opriri pentru poze și filmări, am ajuns cu bine înapoi la mașină și am mers să sărbătorim cu un prânz delicios la Cabana Vânătorilor. Mâncarea a fost delicioasă, servirea impecabilă, prețurile accesibile, iar priveliștea frumoasă și ea, chiar dacă începuse o mare, mare ploaie…iar. Dacă ajungi prin această zonă, cu drag recomand să faci un popas.

Plimbare la Bușteni – Cascada Valea Spumoasă

Următoarea zi am petrecut-o tot în pădure. De data asta, am ajuns la Bușteni și ne-am îndreptat către Cascada Valea Spumoasă, care nu știu de ce, dar nu este promovată și nici nu sunt semne pe copaci, care să te ducă acolo. Dar cu ajutorul lui Google, am ajuns și ne-am bucurat de o priveliște minunată. Și m-am bucurat mai mult că nu mai era nimeni când am ajuns noi.

Mai vreau să fac o menționare legată de parcare – mașina a rămas în parcare, la telecabină și am plătit 15 lei, însă puteai urca puțin mai mult, căci locuri libere erau destule și chiar dacă nu era o parcarea propriu zisă, existau locuri unde puteai să îți lași mașina în siguranță.

Noi am prins din păcate un drum unde se lucra și fiind și ploaie, era destul de mult noroi, dar nici nu eram cei mai echipați. Nu am avut bocanci, ci doar pantofi sport. Însă chiar și așa, ne-am descurcat până la urmă și niciunul dintre noi nu a căzut. Drumul este relativ ok de făcut, chiar dacă nu ai cine știe ce experiență, iar priveliștea merită văzută. Poți urmări de asemenea și vlogul de pe canalul meu de YouTube, unde nu am închis sunetul, pentru a te putea bucura de sunetul cascadei.

Ne-am întors în oraș și am căutat repejor pe Google o recomandare pentru a lua prânzul. Cele mai multe indicații și recomandări duceau către Casa Ancuței. Și pentru că locația “ne-a ieșit” în drum, am intrat și noi să comandăm ceva.

Prânz la Casa Ancuței

Prețuri accesibile, servire impecabilă și extrem de rapidă (s-au mișcat cu toată mâncarea, poate chiar puțin cam prea repede). Am mâncat o ciorbiță bună de pui, iar soțul meu și-a luat o ciorbă de fasole în pâine și pentru felul 2 a ales pomana porcului cu mămăliguță, care a fost foarte bună, de asemenea. Ne-au plăcut foarte mult și papanașii, pe aceștia i-am pozat – eu cu dulceață de vișine, el cu dulceață de afine.

Castelul Pelișor – Sinaia

În drum spre casă, ne-am făcut planul să oprim în Sinaia, să vizităm cele două castele celebre, pline de istorie. Și aici voi menționa faptul că parcarea este 20 de lei, însă noi nu am vrut să mai plătim iar atâția bani, așa că am lăsat mașina într-o parcare gratuită super aproape. Intrarea costă 20 de lei pentru adulți.

Castelul Pelișor a fost construit de Regele Carol I, ca reședință a principilor moștenitori Ferdinand și Maria. Cu doar 99 de încăperi, întreaga casă poartă amprenta personalității puternice a reginei Maria. Dormitorul de aur și biroul reginei a fost decorate după planurile și desenele acesteia. Aici au crescut și copii lor – Carol (viitorul rege Carol al II-lea), Mărioara (regina Iugoslaviei), Elisabeta (regina Greciei) și Nicolae. Aici vei găsi manuscrisul – pergament pictat de Maria și dăruit lui Ferdinand, în 1906.

Castelul Peleș, Sinaia

Construirea Castelului Peleș a durat 41 de ani, la cererea regelui Carol I și a fost reședință de vară a regilor României, astăzi fiind în proprietatea Familiei Regale a României. Cele 160 de încăperi ale palatului sunt impresionante și deși nu există acces în toate, merită vizitat cel puțin o dată în viață. Biletul pentru adulți costă 30 de lei și poți vizita etajul 1.

Mi se pare incredibil faptul că acest castel avea dotări moderne pentru acea perioadă, ba chiar avea încălzire centrală. Iar asta în anii 1883. Incredibil de frumoase și spectaculoase încăperile precum Holul de Onoare (m-a uimit de când am intrat), Biblioteca regală, Sălile de arme, Sala de muzică, Salonul Turcesc și multe alte camere lucrate atât de frumos și minuțios.

Cam aceasta a fost mini vacanța noastră aniversară prin România, în timpul pandemiei. Te invit și pe YouTube, să vizionezi întregul vlog – cum a fost camera de la cazare, împrejurimile, te invit mai mult decât orice să asculți natura, vântul plăcut, ploaia, surâsul cascadei și ciripitul păsărilor libere. Nu uita să urmărești în HD, pentru o mai bună claritate a imaginii.

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Jurnal de vacanță: Mini concediu aniversar la munte #TuristInRomania

  1. Frumoasa mini vacanta! 😀 Ar fi fost interesant daca fi publicat si cateva preturi din restaurantele respective, cat sa ne facem si noi o idee, in rest, super!
    Ca sa ajungi la Cascada Valea Spumoasa trebuie doar sa urmezi marcajul cruce albastra. Sa inteleg ca nu mai exista ?

    1. Buna, Roxana!
      Sigur, as putea face un update pentru preturi, insa acestea sigur se gasesc si pe paginile lor oficiale.
      Era o cruce albastra ca marcaj, dar personal nu am vazut ca acesta sa fie si jos, pe istoricul traseelor, ca drum catre aceasta cascada. Poate ne-a scapat noua, desi ne-am uitat destul de atenti.
      Merci de vizita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer