Descoperă 4 deserturi delicioase cu banane (prea coapte)
Bună, draga mea!
Sigur ți se întâmplă să îți rămână câte o banană două, care se coc prea mult și pe care te îndrepți să le arunci la gunoi. Dar sper că vei înceta să faci asta, pentru că am pregătit pentru tine 4 deserturi delicioase și ușoare pe care poți să le faci oricând cu acele banane.
Iată 4 rețete ușoare pe care le poți face cu bananele prea coapte
Banana bread – chec de banane
Am pus link către rețeta pe care am publicat-o deja pe blog. Prima mea încercare a fost cu bucăți de ciocolată, însă poți adapta rețeta și să adaugi alte ingrediente care îți plac sau sigur, o poți face cât se poate de simplu.
Lista de ingrediente: 2-3 banane coapte, 100 grame unt, o cană de zahăr, 2 ouă, esență de vanilie sau de rom (sau orice esență îți place), un plic de zahăr vanilinat, un plic de praf de copt, o cană mare de făină, bucăți de ciocolată (opțional), zahăr pudră, ulei.
Mod de preparare: Am pus untul într-un castron, peste care am pus zahărul și am amestecat bine; am adăugat ouăle, pe care le-am incorporat pe rând, unul câte unul; peste această compoziție am pus bananele zdrobite bine; zahăr vanilinat, praf de copt și treptat, am adăugat și făina, incorporând ușor; am pus și bucățile de ciocolată; am uns 2 tăvi cu ulei și le-am tapotat cu făină, am adăugat compoziția în ele și le-am băgat la cuptorul încins pentru 30 – 40 de minute; am lăsat să se răcească puțin și am pus zahăr pudră deasupra.
Brioșe cu banane și iaurt
Și brioșele au fost deja postate pe blog și am lăsat link către rețeta pe care eu am făcut-o la noi acasă. Recunosc că nu am mai încercat de atunci, însă sunt destul de ușor de făcut și în plus, destul de rapid de asemenea.
Lista de ingrediente: 2 banane coapte, 200 grame iaurt, 1 ou, 60 ml lapte, 150 grame zahăr, 200 grame făină, puțin ulei, un vârf de sare, zahăr vanilat, 1 linguriță de praf de copt.
Mod de preparare: Pasez bananele bine cu o furculiță; adaug iaurtul si amestec; adaug oul, torn puțin ulei și incorporez totul; pun laptele, zahărul și amestesc ușor toate ingredientele (nu ai nevoie de mixer); adaug și făina puțin câte puțin, o incorporez și pe ea, adaug un praf de sare și praful de copt; eu am adăugat Shickers, pentru că nu am găsit altceva în casă, dar poți adăuga ciocolată, stafide, cireșe, căpșuni, afine sau nuci; compoziția o torn în forme și bag la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade. Când sunt gata, pun și zahăr pudră pentru decor.
Banana pancakes
Nouă ne plac foarte mult aceste clătite, extrem de ușor de făcut și ideale chiar și la micul dejun. Am făcut destul de des, pentru că întotdeauna îmi rămâne cel puțin o banană pe care nu o mâncăm.
Lista de ingrediente: o banană, un ou, 2 linguri de făină, un praf de sare, puțin praf de copt, zahar vanilat și esență (dacă dorești), fructe și miere.
Mod de preparare: Se pasează bine cu o furculiță banana, peste care se adaugă un ou și se amestecă; se adaugă făină, puțină sare și puțin praf de copt și se amestecă bine; într-o tigaie încinsă bine se adaugă compoziția cu ajutorul unei linguri (sau cu un polonic mai mic) și se lasă la foc mic; se întorc cu grijă și pe cealaltă parte, iar la final se adaugă zahăr pudră, miere și fructe, după gust.
Cookies cu banane și ciocolată
Am încercat o singură dată să fac biscuiței cu banane și au fost delicioși, în special cât erau încă calzi. Pentru că după ce s-au răcit, s-au cam întărit.
Lista de ingrediente: 200 g făină, 125 g zahăr, 75 g unt moale, 1 ou mic, 60 grame ciocolată, 1 banană bine coaptă, 2 g praf de copt, 1 vârf de cuțit de sare.
Mod de preparare: Mixez untul, zahărul și sarea până când obțin o cremă omogenă; adaug oul și mixez până îl incorporez perfect în crema de unt; curăț banana, o zdrobesc cu o furculiță și o adaug în crema de unt și mixez; amestec făina și praful de copt și adaug treptat în mixul de unt și banane; mixez până când obțin un aluat cremos, iar la sfârșit adaug ciocolata și amestec totul cu o lingură; în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, formez mici grămăjoare de aluat și le aplatizez puțin; totul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru cca 12 minute sau până când marginile sunt ușor rumenite; puțin zahăr pudră deasupra după ce se răcesc puțin și se savurează.
Vei mai arunca bananele prea coapte de acum înainte sau vei încerca una din aceste rețete delicioase și ușor de preparat?
Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!