Ce am învățat la World Of Instagram, ediția 6 – Insta Authenticity
Bună, draga mea!
Nu este prima dată când particip la acest eveniment World Of Instagram (este de fapt al doilea), dar este primul despre care scriu pe blog. Și asta pentru că am câteva lucruri de împărtășit, sunt câteva idei mișto cu care am plecat de acolo și sunt și câteva teme de gândire, pentru cei care creează conținut în mediul online. Atenție! Acest articol poate fi util celor care activează deja în mediul online și promit că până la finalul articolului, vei afla câteva lucruri pe care nu le știai (dacă nu ai fost la eveniment, sigur nu le știai!) Și de asemenea, este un articol foarte lung! Așa că sper că vei ajunge la final și sigur vei pleca cu ceva nou de aici!
World Of Instagram ediția 6 – Insta Authenticity
Ediția 6 s-a desfășurat într-o locație de vis! Nu am alte cuvinte pentru Hala cu Flori din București, despre care habar n-aveam! Un decor minunat de pozat și de urcat pe rețelele sociale. Așa cum s-a și întâmplat de altfel! Toată lumea a spamat Instagram-ul cu locația minunată, așa că mulțumesc încă o dată agenților evenimentului pentru această seară de vis.
Și speakerii au fost pe măsură și i-am ascultat cu mare interes, pentru că știam că voi pleca acasă cu un vibe pozitiv și cu inima încărcată de lucruri frumoase și bune, gata să le dau mai departe. Așa că iată cum a fost la eveniment și ce am învățat.
* * *
Alex Damian: fotografie urbană și aplicații pentru InstaStories de impact
Alex Damian, fotograf și blogger, a povestit despre faptul că el preferă să facă poze cu telefonul pentru că îi este la îndemână și pentru că tehnologia telefoanelor mobile a avansat foarte mult. Brandurile mari se întrec între ele și doresc să ajungă la performanța de a înlocui aparatele DSLR. Și se pare că acestea câștigă tot mai mult teren.
Alex ne spune că dacă vrei să faci fotografie din pasiune, va trebui să renunți la partea de like-uri, iar dacă vrei like-uri, te poți concentra pe acele poze care se caută. Pe profilul lui vei găsi poze făcute în proporție de 99.8 % cu un smartphone (cred că acum el are Huawei P20 Pro). Alege să faci fotografii cu telefonul în poziție verticală, căci toți ne uităm pe telefon în acest mod. Este chiar enervant să întorci mereu telefonul pentru a arăta o poză, oricât ce mișto ar fi aceasta, nu se mai poartă.
Ce este pe instagram, nu trebuie luat ca atare. Există editare, uneori poate prea multă (cerul este mereu roz, de exemplu, astfel încât nu mai avem cer mohorât niciodată), însă mi-a plăcut comparația făcută de Alex: dacă mergi să vezi Transformers – te deranjează efectele speciale din acest film? Așa trebuie să ne gândim și din prisma fotografiei pe Instagram. Nu te mai gândi că este totul fake, căci da, este în cea mai mare parte, însă este un fake frumos. Să ne bucurăm de ce poate oferi această platformă.
Focusează-te pe creativitate, nu pe numărul de like-uri sau pe numărul de urmăritori!
Aplicații utile pentru editare foto
- Snapseed (ambiance este life savior)
- VSCO Cam (pentru filtrele frumoase, ideale pentru a-ți crea un feed unic)
- PicsArt
- A Color Story
Aplicații utile pentru Stories
- Unfold
- StoryArt
- Quick (ideală pentru video)
- InShoot
- 90s
Avantaje și dezavantaje în freelancing
În primul rând, această lume nu este pentru oricine. Poate veni cu anumite depresii, trebuie să îți depășești zona de confort în fiecare zi! Ești om de contabilitate, ești specialist în marketing și SEO, ești om de HR, ești fotograf, ai mai multe joburi într-unul singur. Este o muncă continuă și asta nu este pentru oricine! Poți risca, îți poți da demisia, pentru pasiunea ta și pentru a-ți urma visul, însă trebuie să fii conștient/ă de faptul că ai nevoie de un back-up plan. Ce poți face dacă această lume a online-ului pică? Gândește-te la asta!
***
Ruxandra Babici: Cultivarea unei comunități Instagram
Pe Ruxandra o urmăresc pe Instagram, însă aseară m-a uimit această femeie. Mi-a plăcut extrem de mult cum a vorbit, mi-a plăcut modul ei de abordare a brandului ei, asupra rețelei Instagram și am ascultat-o cu mare interes. Ea spune că nu contează numărul de followers, contează ca acești oameni să fie cei potriviți. Ai nevoie practic de 1000 de oameni care să fie acolo pentru tine, care să te susțină, care să plătească pentru serviciile/produsele tale.
Gândește-te la propria ta persoană ca la un brand, în consecință, imaginea și reputația ta contează enorm! Lumea te va cunoaște nu după logo, ci după ceea ce știi și ce ai de oferit. Gândește-te despre cum poți fi în online pe termen lung. Succesul nu înseamnă numărul de followers sau numărul de likeuri, ci succesul tău este despre conversie (fie că este vorba despre o vânzare dacă ai un site, fie că este vorba de o vizită, dacă ești blogger, etc). Succesul este despre câți oameni iau acțiune la recomandarea ta. Răspunde-ți la întrebările următoare:
- Cine ești?
- Ce creezi?
- Care sunt beneficiile tale?
Cum să arate contul tău de Instagram
- Poză de profil clară
- Bio – oamenii trebuie să înțeleagă cine ești tu și ce poți face pentru ei
- Highlights – gândește-te la ce ar trebuie să știe oamenii despre tine și așa îți poți crea reperele..
- Trust (oamenii trebuie să aibă încredere în tine) – recomandare: postează o dată pe săptămână un video original care să susțină că tu știi ce faci.
Care este audiența ta?
Ceea ce faci tu, nu este pentru toată lumea. Așa că trebuie să îți cunoști audiența, trebuie să cunoști oamenii care te urmăresc: ce vârstă au, unde locuiesc, sunt bărbați, sunt femei, ce nevoi au, ce probleme au, ce caută ei pe internet, cum le poți oferi ceea ce au nevoie?
***
Dan Posea: Relația Brand – Creator de conținut
Dan a făcut facultatea de Geografie și la 25 de ani, împreună cu alți doi oameni, au dat drumul proiectului Promovez România, un cont de Instagram despre România (evident), cu peste 40 de mii de urmăritori, care s-a transformat într-un bussiness. Are două start-up-uri pe partea de horeca (Teto și Medano), iar cel mai greu lucru pentru ideile lui de afacere au fost birocrația și oamenii incompetenți. El încurajează tinerii antreprenori “să-și identifice DE CE-ul și să stea bine pe psihic. Restul lucrurilor vor veni de la sine ca urmare a implicării lor zi de zi.”
***
Sinziana Iacob și Ioana Grama: Poveste personală
Fetele astea sunt foarte mișto! Asta este concluzia la care am ajuns în urma unor mici discuții cu ele de după eveniment. Ceea ce fac ele – expunerea continuă (pe care și-o asumă, evident) nu este atât de simplu și ușor. Pentru a fi atât de prezent/ă în mediul online, este nevoie de timp continuu pe care să îl aloci pentru postări. Acel timp în care poate ai vrea să stai cu ai tăi, dar nu poți, căci ai un eveniment la care trebuie să participi. Ai un angajament pe care ți l-ai luat, iar banii nu sunt întotdeauna pe primul loc. Și știm cu toții că banii nu aduc fericirea, dar o întrețin, ce-i drept.
Dacă există persoane care te frustrează uitându-te la conținutul pe care îl crează, este foarte simplu să nu mai urmărești acea persoană. Învață să iei ce e mai bun din mediul online, inspiră-te, dar nu crede în totalitate că fiecare postare publică este în totalitate ceea ce vezi! În spatele unor poze, există un om – un om cu sentimente, cu trăiri, cu dorințe, cu mici frustrări. Însă din dorința de a arăta ce e mai frumos, se omite de multe ori să se povestească și din spatele scenei, dacă pot spune așa. Și cred că noi toți/toate ar trebui să ne gândim și la aceste aspecte și să ar trebui să se vadă mai des și această latură, din spatele scenei.
În concluzie, lucrurile cele mai importante cu care am plecat de la ediția 6 World Of Instagram – Insta Authenticity sunt:
- Gândește-te ce anume îți dorești tu, în primul rând – să ai faimă, să ai multe likeuri, sau doar să împărtășești cu acei puțini oameni (dar buni și dedicați, care te urmăresc pentru că empatizează cu tine) lucruri din viața ta, așa cum sunt ele?
- Nu lua de-a bună toate pozele din social media!
- Focusează-te pe creativitate, nu pe numărul de like-uri sau pe numărul de followers!
- Pentru a avea un job în această lume, trebuie să ieși zi de zi din zona de confort. Poți risca, dar nu îți garantează nimeni că vei reuși.
- Gândește-te la propria ta persoană ca la un brand, în consecință, imaginea și reputația ta contează enorm!
- Cunoaște-ți publicul!
- Gândește-te la ce anume oferi în plus față ce ceilalți care fac același lucru! Oferă-le oamenilor încredere!
- Încetează să mai critici, să judeci doar prin prisma unor poze! Nu totul în viața asta se rezumă la niște poze. Internetul este plin de oameni faini, așa că mai bine te-ai concetra pe aceia, care să te inspire și cu care să rezonezi. Iar dacă simți anumite frustrări urmărind o persoană, îi poți da unfollow!
Super interesant articolul dar eu tot as vrea ca la o ediție din acestea sa ne zică practic cum se creste o comunitate, exemple de bune practici…
Decorul e amazing, imi place cum ai fost îmbrăcată! Pupici
Merci, Aly!
Asta nu cred ca o sa iti zica nimeni! Depinde de la nisa la nisa, de la cont la cont, de la persoana la persoana. Cred ca pur si simplu trebuie sa descoperi exact ce functioneaza pentru tine. In cazul tau, recenziile de 1 minut pe Facebook, care iti merg foarte bine!
Te pup si eu!