Burețeii de machiaj – cum îi folosesc, cum îi spăl și care îmi plac

Bună, draga mea!

De când am descoperit bureții de machiaj de tipul celui original beauty blender, pot să spun că rutina mea de machiaj s-a schimbat complet. Și pentru că am încercat multe variante și încă mai sunt mulți de încercat (pentru că acum toate brandurile au așa ceva), am ales 10 bureței de machiaj pe care i-am încercat până acum. Am să îți povestesc experiența mea cu fiecare în parte.

Dar înainte de a ți-i prezenta, vreau să menționez că am încercat și originalul beauty blender roz, de la Sephora, la prietena mea Aly, când m-a machiat. Este într-adevăr o experiență foarte plăcută cu el și mi s-a părut chiar super, însă eu momentan nu sunt dispusă să plătesc 90 de lei pe el.

Cum folosesc burețeii de machiaj?

Înainte de a-i utiliza, îi ud, nu îi folosesc ca atare, uscați. Îi trec de câteva ori prin jetul de apă și după ce încep să își mărească volumul, iau un șervețel facial și absorb excesul de apă din el. Apoi îl pun la treabă.

Pentru ce folosesc burețeii de machiaj?

Pe lângă aplicarea fondurilor de ten, eu mai folosesc acești bureți pentru aplicarea corectorului și a altor produse cremoase (blush cremos, contur cremă, iluminator cremă), dar îmi aplic chiar și pudra cu el. Pudra pulbere se aplică atât de bine cu acești bureți – trebuie să încerci. Parcă împing mai bine produsul în piele, oferind un finiș mai mat, mai natural, care parcă durează mai mult.

Cum îmi spăl burețeii de machiaj?

Trebuie să știi că pensulele pentru care folosești produse cremoase trebuie spălate zi de zi. Sau măcar la două zile. Pentru că bacteriile și praful se adună mai repede pe aceste produse cremoase în general și nu ne dorim infecții, acnee sau alte probleme pe ten.

La fel este și cu burețelul de machiaj – se spală zilnic. Eu recunosc însă că îl spăl după două utilizări și folosesc părți diferite la ambele utilizări. Pentru spălarea lor, apelez în majoritatea zilelor la un gel de curățare a tenului care nu mi-a priit. Sau la un săpun lichid antibacterial. Se spală bine dacă nu lungești perioada dintre utilizări, însă dacă observi că tot rămâne pătat, recomand metoda cea mai cunoscută – puțin ulei de măsline și detergent de vase. Lași câteva minute să se îmbibe burețelul și începi să îl storci de mai multe ori înainte de clătire. Aș menționa să stai departe cu unghiile de el în momentul spălării. Riști să îl găurești (been there, done that).

Foarte important de reținut: niciodată nu îl îndesa ud și proaspăt spălat în cutiuța în care a venit! Lasă-l deasupra acelei cutiuțe, să se usuce complet. În felul ăsta eviți să nu râncezească și să nu mucegăiască.

Cum îți dai seama că trebuie schimbat?

Eu îmi dau seama că am nevoie de un burețel nou după câteva semnale:

  • în primul rând aplicarea nu mai este la fel de facilă, iar aspectul final al produselor pe tenul meu nu mai este la fel de uniform și natural.
  • Un alt semn ar fi că începe să se găurească, să se deformeze. Este momentul în care probabil vei avea probleme la aplicare, așa că ar fi ideal să te îndrepți către altul. Eu îl schimb cam la două sau trei luni. Uneori și mai mult, depinde de cât de mult îl folosesc (căci poate am săptămâni când nu mă machiez zilnic).

Despre burețeii de machiaj folosiți

  • Ebelin (varianta mov) – cred că este cel mai cumpărat burețel de machiaj și cel mai accesibil. Își dublează volumul la contactul cu apa, se simte foarte delicat și confortabil și face ca aplicarea produselor să fie simplă, naturală și uniformă. Se găsește în magazinele DM și costă doar 18 lei, uneori este și la reducere.
ebeline purple beauty blender
  • Real Techniques Miracle Complexion Sponge – nu l-am mai folosit de multă vreme, dar mi-a plăcut foarte mult (am avut doar varianta portocalie). Aceeași formă de ou, dar cu un vârf nu foarte ascuțit, mi-a fost de mare ajutor. Are o textură foarte plăcută și își dublează volumul la contactul cu apa. Aplicarea produselor devine ușoară, plăcută și rezultatul este unul natural. Preț – 35 de lei.
buretel de machiaj Real Techniques
  • Cupio Blending Tool (varianta roz) – un alt burețel bun, care își face treaba foarte bine. Acesta nu are nici o parte tăiată, este foarte asemănător cu cel original în formă de ou, lucru care ar putea să fie totuși un minus din punctul meu de vedere. Costă 35 de lei.
buretel de machiaj roz Cupio
  • NYX Flawless Finish Blending Sponge – un burețel foarte mișto, cu care m-am înțeles excelent. Forma lui mi-a plăcut, textura sa delicată și faptul că își mărește considerabil volumul la contactul cu apa mă face să îl pun pe lista de recumpărat. Preț – 39 de lei.
buretel de machiaj NYX black
  • Boys’n Berries Egg Berry Makeup Sponge – pe lângă faptul că este mov și asta îmi place (deși nu are nici o relevanță), forma lui în formă de ou cu o parte tăiată este ideală și poți ajunge chiar în colțuri cu produs (la nări, în colțul intern al ochilor). Își mărește considerabil volumul la contactul cu apa, ceea ce îl face delicat și confortabil. Chiar oferă un finiș flawless tenului. Preț – 29 de lei.
buretel de machiaj Boys n Berries
  • Melkior – mi-a plăcut per total acest burețel în formă de ou. Și-a dublat volumul și a avut o textură plăcută, un finiș natural, însă durata lui de viață nu a fost prea mare, nu am înțeles exact de ce. Preț – 33 de lei.
buretel de machiaj Melkior
  • Oriflame – mi s-a părut okish, deși cunosc multe persoane care îl adoră, nu este și cazul meu. Forma lui nu mi se pare chiar cea mai utilă, își dublează volumul la contactul cu apa, se aplică ok produsul, dar nu mi s-a părut cel mai fain burețel încercat. Preț – 20 de lei.
buretel de machiaj Oriflame
  • Avon – nu știu dacă sunt și alte culori disponibile, eu am avut varianta roz. Nu mi-a plăcut deloc. Are formă de ou, precum cel original, își dublează volumul la contactul cu apa, dar nu a fost foarte delicat și moale. Îmi amintesc că se simțea destul de tare și de dur, parcă nu absorbea apa atât de bine. Preț – 28 de lei.
buretel de machiaj Avon
  • Golden Rose Blending Sponge – l-am primit la un eveniment, însă nu mă încântă foarte mult. Nu intră așa mult la apă, deci nu este cel mai confortabil și delicat burețel de machiaj. Rămâne puțin cam dur, ceea ce mă face să nu îl folosesc foarte des.
buretel de machiaj Golden Rose
  • Despre burețeii de machiaj no name, cumpărați de la metrou sau de pe site-urile chinezești nu pot spune decât că am încercat la început, însă mi s-au părut absolut inutili. Nu își dublau volumul la contactul cu apa, ceea ce îi făcea să fie duri, greu de aplicat și deloc delicați și confortabili. Despre bureții de machiaj am mai vorbit pe blog în .

Tu ce bureței de machiaj ai folosit și ți-au plăcut? Ce recomandări mi-ai putea face?

Disclaimer – pozele nu îmi aparțin.

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Burețeii de machiaj – cum îi folosesc, cum îi spăl și care îmi plac

  1. Cel original. L-am avut la un moment dat și e THE BEST, după ce te obișnuiești cu el nimic nu se compară. Dar cu toate astea, recunosc că nu l-am mai cumpărat din cauza prețului – mi se pare absurd să dau 70-80 lei (sau cât o fi, că nici nu mai știu) la fiecare 6 luni, pentru un f’king burețel :))) (scuzați limbajul).

    Momentan folosesc ceva din DM (cred că Ebelin), dar nu are formă de ou ci e plat (cumva seamănă cu o lacrimă). Costă în jur 5 lei parcă, e super moale și plăcut la atingere, mie îmi place mult și în ultimele luni n-am mai folosit altul.

    1. Da, stiu ca e misto, insa totusi e prea scump. Si daca il schimbi la 3 luni…faci ceva gaura in portofel! :))
      Nu stiam ca la Ebelin au mai multe variante. Eu l-am recumparat pe acesta mov de multe ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer